Steiningerin perhe & viinit

Teksti

Weingut Steininger

ItävaltaKamptalLangenlois

 

Weingut Steininger on perheyritys, jota johtaa kaksi sukupolvea. Isä Karl on edelleen mukana toiminnassa, mutta päivittäisestä viininvalmistuksesta vastaa vanhin tytär Eva. Karl on sitä mieltä, että sukupolven vaihdoksen myötä viinit eivät ole ainakaan huonontuneet. Hänen mukaansa naisilla on parempi makuaisti! Mene ja tiedä. Varmaa on kuitenkin se, että Steiningerin viinit ovat elegantteja, raikkaita, mineraalisia ja ilmentävät luonnollisesti kunkin rypälelajikkeen ominaispiirteitä. Perheen äiti Brigitta sekä tyttäret Anna ja Lisa ovat myös mukana perheen bisneksessä. Annalla perheineen on tosin omakin viinitila, joka on peräisin hänen miehensä suvulta. Langenlois on todellista viiniseutua!

Tilalla kasvatetaan pääasiassa Grüner Veltlineriä (alempana laaksossa)Rieslingiä (ylempänä rinteillä) ja Itävallan punaistaZweigeltiaKamptalin ilmasto antaa näille kolmellelajikkeelle optimaaliset kasvupuitteet. Myös pieniä määriä muita lajikkeita, esimerkiksi loistavaa Sauvignon Blancia, on saatavilla. Tilan erityinen ylpeydenaihe ovat tyylikkäät, perinteisellä menetelmällä valmistetut kuohuviinit, joita tehdään kaikista tilalla kasvavista lajikkeista.

Steiningerin viinitilalla sijaitsee myös kuuluisa Loisium eli alueen viinimuseo, jossa vierailija pääsee seuraamaan rypäleen matkaa pellolta pulloon. Myös alueen historia on esillä mielenkiintoisella tavalla. Loisium on ehdottomasti kokemisen arvoinen!

Steiningerin viinit ovat Itävaltaa parhaimmillaan sellaisenaankin, mutta ruokaan yhdistettynä ne saavat vielä uuden ulottuvuuden. Mineraalisuus ja hapokkuus täydentävät hienosti erilaisia annoksia. Suosittelemme kokeilemaan!

Steiningerin perhe toivottaa Sinulle nautinnollisia hetkiä tyylikkäidenviinien ja herkullisten ruokien parissa!

 

www.weingut-steininger.atwww.loisium.at

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

08.10 | 12:46

Ti 9.10. Pinot Noir-tastingiin mukaan ilmoittautuneet Kirsti, Jarmo, Lauri, Liisa, Tiina, Johanna, Heikki, Jarmo, Marja, Sinikka, Juha-Pekka, tervetuloa!

...
08.10 | 12:44

Hei, huomenna ti 9.10. klo 1730 Vuosikokous Alituvassa ja sen jälkeen 1830 Pinot Noir Viinitasting. Tervetuloa!

...
01.09 | 20:57

Heippa ! Otin aiemmin yhetyttä sukututkimuksen merkeissä, mutta olen nyt kadottanut sähköpostiosoitteesi! olis asiaa :)

...
11.06 | 16:53

Hannele ja Jukka Vuola kiittävät kutsusta piknikille ja ilmoittautuvat mukaan.

...
Tykkäät tästä sivusta