Steiningerin perhe & viinit

Weingut Steininger

ItävaltaKamptalLangenlois

 

Weingut Steininger on perheyritys, jota johtaa kaksi sukupolvea. Isä Karl on edelleen mukana toiminnassa, mutta päivittäisestä viininvalmistuksesta vastaa vanhin tytär Eva. Karl on sitä mieltä, että sukupolven vaihdoksen myötä viinit eivät ole ainakaan huonontuneet. Hänen mukaansa naisilla on parempi makuaisti! Mene ja tiedä. Varmaa on kuitenkin se, että Steiningerin viinit ovat elegantteja, raikkaita, mineraalisia ja ilmentävät luonnollisesti kunkin rypälelajikkeen ominaispiirteitä. Perheen äiti Brigitta sekä tyttäret Anna ja Lisa ovat myös mukana perheen bisneksessä. Annalla perheineen on tosin omakin viinitila, joka on peräisin hänen miehensä suvulta. Langenlois on todellista viiniseutua!

Tilalla kasvatetaan pääasiassa Grüner Veltlineriä (alempana laaksossa)Rieslingiä (ylempänä rinteillä) ja Itävallan punaistaZweigeltiaKamptalin ilmasto antaa näille kolmellelajikkeelle optimaaliset kasvupuitteet. Myös pieniä määriä muita lajikkeita, esimerkiksi loistavaa Sauvignon Blancia, on saatavilla. Tilan erityinen ylpeydenaihe ovat tyylikkäät, perinteisellä menetelmällä valmistetut kuohuviinit, joita tehdään kaikista tilalla kasvavista lajikkeista.

Steiningerin viinitilalla sijaitsee myös kuuluisa Loisium eli alueen viinimuseo, jossa vierailija pääsee seuraamaan rypäleen matkaa pellolta pulloon. Myös alueen historia on esillä mielenkiintoisella tavalla. Loisium on ehdottomasti kokemisen arvoinen!

Steiningerin viinit ovat Itävaltaa parhaimmillaan sellaisenaankin, mutta ruokaan yhdistettynä ne saavat vielä uuden ulottuvuuden. Mineraalisuus ja hapokkuus täydentävät hienosti erilaisia annoksia. Suosittelemme kokeilemaan!

Steiningerin perhe toivottaa Sinulle nautinnollisia hetkiä tyylikkäidenviinien ja herkullisten ruokien parissa!

 

www.weingut-steininger.atwww.loisium.at

 

Uusimmat kommentit

01.10 | 21:59

Hei,
Osallistun Cono Surin viini-iltaan 5.10. Hannele ja Jukka Vuolan kanssa.
Kiitos kutsusta.
T. sisko

...
11.09 | 12:21

Natural-wines-tasting ke 20.9. klo 1830; 6 viiniä ja viini-snacks, hinta 25e/jäsen, tule paikalle, laitan tarkempaa kutsua, kun pääsen kirjautumaan sivuillemme

...
03.09 | 14:08

Hei TJVS -viini-ihmiset!
Tulossa 5.10. Chilestä Cono Surin ja 30.10. Italiasta Zaccagninin Wine Maker's Dinnerit - merkkaa kalenteriin, infoa tulossa asap!

...
11.04 | 18:26

Tervehdys. Kirsi ja Kaj osallistuvat 20.4 Italohitsiin ; -)

...